Rusya'dan ABD'ye sert açıklama: El Tanf'tan derhal çekilin

Rusya'dan ABD'ye sert açıklama: El Tanf'tan derhal çekilin

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye doğusundaki el Tanf'tan derhal çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, Suriye'nin güneyinde yer alan El Tanf'taki güçlerini derhal çekmesi gerektiğini söyledi.

Lavrov, Valday Forumu'nda yaptığı konuşmada, "ABD'nin, Suriye'nin Ürdün sınırı yakınında koruması altına alıp etki alanına çevirdiği bölgede, bir mülteci kampının yer aldığını" belirttti. Lavrov, "Rusya'nın, bu kampın militanların yeni savaşçıları yanlarına çekebilmeleri için zemin hazırladığına inandığını" kaydetti.

ABD'nin güçlerini bu bölgeden geri çekmesi gerektiğini söyleyen Lavrov, "Bu alan (etki alanı) derhal kapatılmalı. Ayrıca mülteci kampına insani yardımların ulaştırılmasına izin verilmeli" dedi.

Lavrov ayrıca, Rusya tarafındansa 'gerilimi azaltma bölgesi' olarak tanımlanan bu alanlarda şiddet olaylarının azaltılması için gösterilen çabaların şimdi Suriyeli olmayan tüm askeri güçlerin bu bölgeden çıkarılmasına yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.


Kaynak: Sputnik

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.