Muhalifler Rusya'ya Ait Bir Helikopter Düşürdü

Muhalifler Rusya'ya Ait Bir Helikopter Düşürdü

Suriye'nin Halep kentinde devam eden şiddetli çatışmalarda Mi-8 tipi Rus helikopterinin vurularak düşürüldüğü bildirildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de görev yapan Mi-8 tipi Rus askeri helikopterinin Halep'te düşürüldüğünü duyurdu. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, içinde üçü mürettebat olmak üzere 5 askerin bulunduğu Mi-8 tipi Rus helikopterinin Himeymim Üssü'ne dönerken yerden açılan ateş sonucu düşürüldüğü belirtildi.

KREMLİN: 5 RUS ASKER ÖLDÜ

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Halep'te düşürülen helikopterlerde bulunan 2'si subay toplam 5 Rus asker öldü.Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin ablukası altında olan Halep kentinde bir Rus helikopteri düşürüldü. Fetih Ordusu isimli muhalif grup Rus helikopterini vurarak düşürdüğünü açıkladı.

'HELİKOPTERDEKİ MÜRETTEBAT ÖLDÜ'

Yeni Şafak'ın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, muhalif birlikler, Halep'in güney kesimlerindeki Tel Sultan köyü yakınlarda Rus ordusuna ait bir askeri helikopteri ısıya duyarlı füzeyle düşürdü. Kaynaklar, düşen helikopterdeki mürettebatın öldüğünü belirtti.

Muhaliflerin düşürdüğü helikopterin pilotunun kimliğinin fotoğrafı yayınlandı. Fotoğraftaki kimlikten pilotun Rus olduğu kanıtlanmış oldu.

resized_892ed-72a56da1whatsappimage20160801at12

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.