Çavuşoğlu: Şam rejimi Afrin'e YPG'yi korumak için giriyorsa bizi kimse durduramaz

Çavuşoğlu: Şam rejimi Afrin'e YPG'yi korumak için giriyorsa bizi kimse durduramaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye rejimi yanlısı güçlerin Afrin'e girmeye hazırlandığına ilişkin haberlerle ilgili konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye devlet televizyonunca, Esed'e bağlı birliklerin Afrin'e gireceğinin duyurulmasına ilişkin olarak "Eğer rejim YPG'yi temizlemek için girerse problem yok; YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz'' dedi.

Çavuşoğlu, rejimin resmi haber ajansı SANA'nın Afrin ilçesine birkaç saat içerisinde "halk güçleri" olarak adlandırılan birliklerin ulaşacağını duyurmasına ilişkin bir soruya, "Fırat Kalkanı'yla DEAŞ teröristlerini bu bölgeden temizledik. Afrin bölgesinde de bize saldıran, Türkiye'ye tehdit oluşturan YPG/PKK terör örgütünü temizlemek için bu operasyona başladık" yanıtını verdi.

Her zaman Suriye'nin toprak bütünlüğüne vurgu yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, şöyle devam etti:


"Şimdi, 'Rejim buraya girer mi girmez mi? Girerse ne için girer?' bu önemli. Eğer rejim, buraya PKK'yı, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok; eğer burada YPG'yi korumak için, koruma sağlamak için giriyorsa bizi, Türkiye'yi ve Türk askerini hiç kimse durduramaz. Bu Afrin için de geçerlidir, Menbiç için de geçerlidir. Fırat'ın doğusu için de geçerlidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.