Doğu Guta'da korkunç katliam: Rejim ve Rusya bombardımanı 97 can aldı

Doğu Guta'da korkunç katliam: Rejim ve Rusya bombardımanı 97 can aldı

Rusya ve İran destekli rejim güçleri Doğu Guta'ya yönelik düzenlediği saldırılarla yeni bir katliama imza attı.

Rusya ve İran destekli rejim güçleri Doğu Guta'ya yönelik düzenlediği saldırılarla yeni bir katliama imza attı.


Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonuna bağlı güçler Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde yeni bir katliam daha gerçekleştirdi.

Doğu Guta'nın Misraba bölgesine düzenlenen bir saldırı sonrası sivil savunma birimi tarafından servis edilen video:

En az 97 ölü, yüzlerce yaralı

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, rejim koalisyonuna bağlı güçlerce gün boyunca Doğu Guta bölgesindeki sivil yerleşim birimlerine yönelik düzenlenen hava ve kara bombardımanlarında en az 97 sivil yaşamını yitirdi, yüzlerce sivil de yaralandı.

Bir günde en az 70 hava saldırısı

Doğu Guta'nın tamamına yakın bölgelerde sivil yerleşim birimlerine yönelik hava ve kara saldırıları devam ederken, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının sadece geçtiğimiz gün bölgedeki sivil yerleşim birimlerine yönelik en az 70 hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.


Bombardımanın hedefinde siviller var


Rusya ve rejimin bölgeye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların hedefinde doğrudan sivillerin olduğunu ifade eden bölge kaynakları, Evtaya bölgesine yönelik gerçekleştirilen bombardımanda çoğu çocuk aynı aileden en az 7 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.



Doğu Guta'nın Evtaya bölgesine yönelik düzenlenen bombardımanda yaşamını yitiren çocuklar


Bombardımanlarda yaralanan sivillerin tedavilerinin yapılamadığını ifade eden kaynaklar, hastane ve kliniklerin büyük bir kısmının saldırılar sebebiyle servis dışı kaldığını, bölgede ilaç ve tedavi gereçlerinin de bulunamadığını ifade etti.


Bölgedeki yaralıların tedavileri gerektiği gibi yapılamadığından ölü sayısının daha da artmasından korkuluyor.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.