Bombala, yok et, göçe zorla: Rejim koalisyonu Guta için 'insani koridor' sürecini başlattı

Bombala, yok et, göçe zorla: Rejim koalisyonu Guta için 'insani koridor' sürecini başlattı

Rejim koalisyonuna bağlı güçlerin Doğu Guta'nın tahliyesine yönelik bildiriler dağıttığı bildirildi.

Rejim koalisyonuna bağlı güçlerin Doğu Guta'nın tahliyesine yönelik bildiriler dağıttığı bildirildi.


Bölge kaynakları tarafından edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Pazar gününden bu yana bir soykırımın yaşandığı Suriye'nin Doğu Guta bölgesine Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu tarafından "tahliye" bildirileri dağıtıldı.


Koalisyon tarafından havadan dağıtıldığı ifade edilen bildirilerde, "güvenli" çıkışın sağlanabileceği yollar ve tahliye için gereken şartlar belirtiliyor.

Rejim koalisyonu tarafından dağıtılan bildiri:



Dağıtılan bildirilerde ilk madde olarak, silahlı bir şekilde tahliye noktalarına yaklaşmanın yasak olduğu belirtiliyor.

Tekrarlanan Halep süreci

2016 yılında Halep'te Rusya ve rejim tarafından düzenlenen hava saldırılarında binlerce sivilin yaşamını yitirmesinin ardından başlatılan sorunlu tahliye süreci, aynı şekilde Doğu Guta bölgesi için de uygulamaya geçirilmeye çalışılıyor.



Halep'in Cub el Kuba bölgesinde 'insani' koridoru kullanmak isteyen sivillere yönelik rejim bombardımanında 45 kişi hayatını kaybetmişti, 29 Kasım 2016


Rejim koalisyonu tarafından belirtilen "insani koridor"ların hiçbir şekilde güvenli olmadığını ifade eden bölge kaynakları, teslim olan sivil halkın ise zorla silah altına alınacağını belirtiyor.

Ölü sayısı 600'e yaklaştı

Öte yandan bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, geçtiğimiz Pazar gününden bu yana şiddetli bir şekilde devam eden Rusya ve rejim saldırılarında ölen sivillerin sayısının 600'e yaklaştığını belirtiyor.


Kaynaklar, yaralı sayısının ise 1000'in üzerinde olduğunu aktardı.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.