HTŞ: Suriye cihadını bitirme projesine karşı savaşıyoruz

HTŞ: Suriye cihadını bitirme projesine karşı savaşıyoruz

Suriye'deki muhalif gruplar arasındaki gerginlik her geçen gün artarak devam ediyor.

Suriye'deki muhalif gruplar arasındaki gerginlik her geçen gün artarak devam ediyor.


Suriye'de iki önemli muhalif oluşum olan Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi Hareketi tarafından geçtiğimiz 18 Şubat tarihinde yapılan bir açıklamayla "Tahrir Suriye Cephesi"nin (TSC) kurulduğu ilan edildi.


TSC'nin kurulmasından kısa bir süre sonra Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile Nureddin Zengi Hareketi arasında zaten var olan gerilim biraz daha üst seviyeye çıkarak, iki grup arasında silahlı çatışmaya dönüştü.


Konuyla ilgili sürekli olarak açıklamalarda bulunan HTŞ kaynaklar, Nureddin Zengi Hareketi'nin kendi kontrollerinde bulunan bölgelerdeki sivil yerleşim birimlerini gelişigüzel olarak hedef aldığını bildirip, konuyla ilgili videolar yayınladı.


HTŞ kontrolündeki köy ve beldelere yönelik Zengi Hareketi tarafından düzenlenen silah atışlarında cami ve dükkanların hedef alındığını belirtildi ve konuyla ilgili videolar yayınlandı.


Ayrıca Zengi Hareketi tarafından sivil yerleşim birimlerine yönelik düzenlenen saldırılarda yaralanan sivillere ait görüntüler de HTŞ kaynakları tarafından servis edilen görüntüler arasında.

"Gerilimin sebebi Zengi Hareketi yöneticileri"

Geçtiğimiz gün HTŞ'ye bağlı İba Haber Ajansı tarafından yayınlanan bir açıklamada, Nureddin Zengi Hareketi mensubu muhalif savaşçılara çağrıda bulunan Tahriru'ş Şam Heyeti'nin Halep sorumlusu Ebu İbrahim Selame, iki grup arasında yaşanan gerginliğin savaşçılar arasında olmadığını, yaşanan sorunların sebebinin Zengi Hareketi yöneticileri olduğunu ifade etti.


Selame, Nureddin Zengi Hareketi saflarında savaşan unsurların, farkında olmadan birtakım planlara alet olduklarını ve Suriye devrimine son vermek için çabaladıklarını belirtti.

"Suriye cihadını bitirme projesine karşı savaşıyoruz"

Selame'nin sözlerinden diğer satır başları şu şekilde:


"Nureddin Zengi Hareketi'ne bağlı kardeşlerimize şunu iletmek istiyorum. Ey Allah’ın bu topraklarda ki askerleri, vallahi sizleri kardeşlerimiz olarak görüyoruz ve sizinle Allah düşmanlarına karşı aynı safta bulunmamız ile gurur duyuyoruz. Yakın geçmişimizde, aynı hendeği ve savaş meydanlarını, Nusayri ordusuna karşı direnişte ve mübarek devrimimizi savunmada paylaştık."


"Bilin ki size karşı nefret duyduğumuzdan dolayı veya severek/isteyerek veya topraklarınızı ele geçirme hırsı içerisinde savaşmıyoruz. Lakin sorumlularınızın aşırı gitmelerine direniyoruz ve Suriye Cihadı’nı bitirme projesine karşı savaşıyoruz."


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.