Muhaliflerden Humus Kuzeyinde Operasyon

Muhaliflerden Humus Kuzeyinde Operasyon

Halep kuşatmasını kaldırmayı amaçlayan saldırılar sürerken, Suriye Muhalefeti Kuzey Humus kırsalında yeni bir operasyon başlattı

Halep'in dış dünyayla bağlantısını sağlayan yegane çıkış olan şehrin kuzeyindeki Kastillo yolu geçtiğimiz günlerde rejimin saldırıları sonucu kapanmış, muhalifler kuşatmayı kaldırmak için şehrin güneyinde bir operasyon başlatmıştı. Halep kuşatmasını kaldırmak için düzenlenen bu saldırı sürerken, Suriyeli muhalifler Humus şehrinin kuzey kırsalında, Halep'e destek olma amacıyla "gün senin günün ey Halep" adı altında yeni bir operasyon başlattı.

Suriyeli muhaliflerin bölgedeki ortak çatısı "Kuzey Humus Operasyon Odası"nın başlattığı operasyonda şimdiye kadar rejime bağlı çok sayıda asker öldürülürken gözlem yapan bir "drone"un düşürüldüğü ve bir tankın da ganimet alındığı ifade edildi. Zara Termik Santrali'ne doğru ilerlemeyi sürdüren muhalifler Medacin'i de ele geçirdi.

Muhalifler ilerleyişini sürdürürken Esad rejiminin bölgeyi hedef alan hava saldırıları da sürüyor.

Kaynak: Mepanews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.