Arakanlılara Baskı Sürüyor

Arakanlılara Baskı Sürüyor

Arakan'da polis kuvvetlerinin keyfi yol kesme ve para alma vakalarında artış gözlendiği bildirildi

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Arakan'ın Mongdu şehrinin güneyindeki Moravo beldesindeki polis yetkililerinin, karakolun önünden geçen tüm Rohingyalıları belli miktar para ödemeye ve ellerinde, ceplerinde ne varsa vermeye zorladıkları bildirildi.

Haber muhabirinin ismini gizli tuttuğu 21 yaşındaki bir mağdur; “Evime dönüş yolumda iki polis görevlisi beni durdurup 50.000 Kyat (130 TL.) ödemem karşılığında beni serbest bırakacaklarını söylediler. 

Üzerimde o kadar para olmadığını söylediğimde ise ceplerimde ne varsa aldılar”dedi.

YARDIM DAĞITAN SUUDİ ARABİSTAN VATANDAŞLARI TUTUKLANDI

Bangladeş sınır muhafızları ise bazı Suudi Arabistanlı yerleşimcileri, Bangladeş sahillerine herhangi bir resmi izin almaksızın girebilen Cooks köyü sakinlerinden bazı Rohingyalı ailelere para ve yardım dağıttıkları gerekçesiyle tutukladı.

Sınır muhafızları bir Suudi Arabistan vatandaşını, Rohingya Dayanışma Örgütü liderlerinden birini ve üçüncü bir kişiyi resmi izin almadan para ve temel yardım maddeleri dağıttıkları gerekçesiyle tutukladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.