Peşmerge Musul'dan Geri Çekilmeyecek

Peşmerge Musul'dan Geri Çekilmeyecek

Peşmerge Bakanlığı'na bağlı Mahmur-Güver Cephesi Komutanı Sirvan Barzani, IŞİD'ten geri alınan bölgelerden Peşmerge güçlerinin geri çekilmeyeceğini ifade etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı'na bağlı Mahmur-Güver Cephesi Komutanı Sirvan Barzani, "Musul ovasında IŞİD'ten geri alınan bölgelerden Peşmerge güçlerinin geri çekilmesi mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Söz konusu bölgeler için iki yıldır savaşıldığını vurgulayan Barzani, "Bizden geri çekilmemizi isteyen güçler çekilebilir, ancak biz o bölgelerin geri alınması için büyük bedeller ödedik." dedi.

Barzani, Irak ordusuyla Peşmerge güçlerinin şu ana kadar IŞİD'e karşı ortak bir operasyon gerçekleştirmediğini, ancak Musul'un kuzey ve kuzeybatı bölgelerinde yakında birlikte hareket edeceklerini dile getirdi.

Irak Savunma Bakanlığı da geçen hafta yaptığı açıklamada Peşmerge güçlerinin son iki yıldır Musul ovasında IŞİD'ten geri aldığı bölgelerden geri çekileceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.