NBC Önünde Protesto Gösterisi

NBC Önünde Protesto Gösterisi

Türkiye aleyhine asılsız haberler yapan ve bu haberler nedeniyle özür talebini cevapsız bırakan Amerikan yayın kuruluşu NBC protesto edildi.

Darbe girişimi sırasında Türkiye aleyhine asılsız haberler yapan ve bu haberler nedeniyle özür talebini cevapsız bırakan Amerikan yayın kuruluşu NBC, New York'taki merkez binası önünde protesto edildi.

Bir dönem Federal Soruşturma Bürosunda (FBI) çevirmen olarak çalışan, haber sitesi Newsbud'un kurucu editörü aktivist Sibel Edmonds NBC'nin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan sığınma talep ettiği ve uçağının Almanya'ya hareket ettiği" yönündeki skandal haberine karşı başlattığı mücadelesini New York'ta devam ettirdi.

Darbe girişimi sırasında asılsız haber yapan NBC'nin merkez binası önünde düzenlenen protestoya Kanada'nın Montreal kenti ve ABD'nin farklı şehirlerinden gelenler ile Türk toplumunun üyeleri katıldı.

Gösterinin ardından Edmonds, Washington'daki Türk Büyükelçiliğinin NBC'ye resmi olarak iki mektup gönderdiğini ve NBC'nin buna bir cevap vermediğini aktararak şöyle devam etti:

"Bu demektir ki bu haberi hazırlayıp yaymaları yanlışlıkla olmuş bir olay değil. Bu istenerek olmuş bir olay. Bu da NBC'nin Türkiye'de yapılan darbede isteyerek bir rol oynadığını gösteriyor. Bu ABD'yi ve bütün dünyayı ilgilendiren bir olay. Yani kalkıp büyük bir medya kuruluşunun yanlış bir haberi bile bile yaymasının hedefi Türkiye'deki darbeyi gerçekleştirmektir. Bu bir savaş taktiğidir."

Darbe girişiminde NBC, Pentagon, CIA ve Gülen'in de rolü olduğunu savunan Edmonds, "Bunlar bir araya gelince kimin ne rol oynadığı tamamıyla açığa kavuşmuş oluyor." dedi.

"İLK DEFA BİR MEDYA KURULUŞUNUN BİR DARBEYE KARIŞTIĞINI GÖRÜYORUZ"

Protestoya Kanada'nın Montreal kentinde gelerek destek veren William Wanklyn, "İlk defa bir medya kuruluşunun bir darbeye karıştığını görüyoruz. Aktivist değilim ama bu beni şoke etti. Türk halkını ve bu konuyu ciddiyetle ele alan Sibel Edmonds'u desteklemek için buradayım." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.