Rus Gazeteci Halep Yenilgisini Anlatıyor: Onlar İnsan Olamaz

Rus Gazeteci Halep Yenilgisini Anlatıyor: Onlar İnsan Olamaz

Suriyeli muhalifler kısa sürede büyük bir başarıya imza atarak Halep üzerindeki muhasarayı kırmayı başardılar. Peki savaşın diğer tarafında durum nasıldı?

Suriye'nin Halep kentinde rejim askerleri ve muhalif güçler arasındaki çatışmalar yükselerek devam ediyor. Rejimin önceki günlerde gösterdiği ilerleme sonucunda Halep kenti muhasara altına alınmıştı. Şehrin kuzeyinde bulunan Kastillo yolunun kapanması nedeniyle, uçakların bombardımanlarına rağmen evinde kalmayı tercih eden yüzbinlerce insan açlık ve sussuzluk tehdidi ile karşı karşıya kalmıştı. 

Fetih Ordusu koalisyonunun liderlik ettiği muhalif güçler, Ağustos ayının başında muhasarayı kırmaya yönelik kapsamlı bir operasyon başlattılar. Fetih Ordusu'nun ileri gelen isimlerinden biri olan Dr. Abdullah el Muhaysini, yaptığı açıklamada başlatılan operasyonun bir ay sürmesinin planlandığını ancak kısa sürede sonuç aldıklarını açıkladı. Fetih Ordusu güçleri, muhasara altında kalan şehre ulaşmaları için kalan tek bölge olan Ramusa mahallesini iki gün önce ele geçirdi. Böylelikle "Halep'i muhasaradan kurtarma" amacıyla başlatılan saldırı, yaklaşık bir haftada başarıya ulaştı. Muhalif güçler, hedefin sadece muhasarayı kırmak olmadığını, başlatılan operasyonun bütün Halep'i rejimden ele geçirene kadar devam edeceğini belirtiyorlar. 

Rejim güçlerinin kontrol noktalarına, üslerine ani saldırılar düzenleyerek ilerleme gösteren Fetih Ordusu, bölgede bulunan bir Rus ANNA News muhabirini adeta şaşkına çevirdi. Gazeteci, muhaliflerin her yerden saldırı başlattığını ve rejim askerlerinin silahlarını bırakarak kaçmak zorunda kaldığını belirtti. Büyük bir savaşın içinde olduklarını belirten Rus gazeteci, muhalifler hakkında, "Onlar insan değildi. Ben ne dediğimi çok iyi biliyorum. Onlar sanki insan değildi." ifadelerini kullanıyor.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.