Halep’te Zehirli Gaz Saldırısı

Halep’te Zehirli Gaz Saldırısı

Suriye’nin Halep kentinde rejimin sivil yerleşim alanına düzenlediği zehirli gaz saldırısında aralarında iki çocuk ve iki kadın öldü.

Halep'teki sağlık ve sivil savunma teşkilatı kaynakları, rejimin Zubeydiye mahallesine attığı zehirli gaz yüklü varil bombası sonucunda 4 kişinin öldüğünü, 55 kişinin de yaralandığını söyledi. Ölenlerin arasında iki çocuk ve anneleri de vardı. Sağlık görevlileri, hastalarda görülen semptomlara istinaden zehirli gazın yoğunlaştırılmış klor gazı olabileceğini söyledi.

Muhaliflerin rejimin kuşatmasını kırdığı 6 Ağustostan bu yana rejimin muhalif bölgelere yönelik zehirli gaz saldırıları düzenlediği yönünde haberler çıkıyordu.

Muhaliflere yakın Halep Medya Merkezi, internette zehirli gaz saldırısına uğradığını söylediği sivillere ait bir video yayınladı. Videoda bir çocuğun ve genç erkeklere hava verildiği görülüyor. İki görgü tanığı varil bombalı saldırıdan sonra bölgede çok yoğun bir koku yayıldığını ardından da insanların nefes alma ve görme zorlukları yaşamayı başladıklarını anlattı.

Muhalifler ve onları destekleyen batılı ülkeler kimyasal silah saldırılarından rejimi sorumlu tutuyor. Ancak rejim ve Rusya bu saldırıların muhalifler tarafından düzenlendiğini öne sürüyor.

Halep, rejim ile muhalifler arasında bölünmüş durumda. Kentin batı bölgelerini kontrol eden rejim, 17 Temmuz’da muhaliflerin denetimindeki doğu bölgeleri kuşatma altına almıştı. Bu bölgelerde 300 bin sivil olduğu tahmin ediliyor. Muhalifler 6 Ağustos’ta kentin güneyinde rejime ait Askeri Akademisi’ni ele geçirerek kuşatılan bölgelere güneyden bir koridor açtı. Ancak bu koridor devam eden çatışmalar nedeniyle sivillere düzenli yardım ulaştırmak için kullanılamıyor.

 


 

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.