Kabil Hükümeti'nin Afyon Savaşı: 30 Bin Kişi Evini Terketti

Kabil Hükümeti'nin Afyon Savaşı: 30 Bin Kişi Evini Terketti

Kabil hükümetinin önemli finans kaynağı olan afyonun hasat mevsiminde, Afgan güçleri ile Taliban arasındaki çatışmalar arttı.

Taliban, Afganistan'ın Helmand bölgesindeki Leşkergah kentine ilerleyişini sürdürüyor.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Afgan ordusu bölgeye destek kuvvetler yollarken, bölgedeki çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Nawa ilçesindenki baskınının ardından Leşkergah'a yönelen Taliban'ın şehrin güneyinden geri püskürtüldüğü gelen haberler arasında.

Kentin Taliban'ın eline geçebileceği söyleniyor, ancak AFP'ye konuşan Afganistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Devlet Veziri, "Leşkergah güvenlik durumu bizim kontrolümüz altında. Çatışmalarda onlarca Taliban öldürüldü. Bölgeyi temişzleme operasyonunda ilerleme kaydediyoruz" açıklaması yaptı.

Yetkililer bölgede uzun zamandır devam eden çatışmalardan dolayı yiyecek ve önemli hayati ihtiyaçların bulunmasında sıkıntı yaşandığını, binlerce kişinin Leşgergah'dan kaçtığını açıkladı.

YOĞUN ÇATIŞMALARIN DEVAM ETTİĞİ HELMAND, UYUŞTURUCU MERKEZİ

Afganistan’ın güneyinde bulunan ve yıllardır yoğun çatışmalara sahne olan Helmand kenti, ülkenin uyuşturucu üretim merkezi olarak biliniyor. Tam Afyon hasadının yapılacağı bir dönemde finans kaynağı olan Helmand'da çatışmaların artması önümüzdeki günlerde daha şiddetli çatışmaların olacağını gösteriyor.


Hükümet kontrolündeki bölgelerde afyon üretimi devam ediyor [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

Afyonu uyuşturucuya dönüştüren fabrikaların da yer aldığı Helmand kenti, ülkenin afyon üretiminin yüzde 90'ına ev sahipliği yapıyor. Hükümet kontrolündeki bölgelerde afyon üretimi devam ederken, Taliban yönetimi afyon üreticisi ve kullanıcılarına verdiği sert cezalarla biliniyor.

Afganistan'da Afyon Üretimi Dosyası (İnfografik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.