Almanya Müslümanlar Üzerindeki Baskıyı Artırıyor

Almanya Müslümanlar Üzerindeki Baskıyı Artırıyor

Almanya, Würzburg ve Ansbach saldırılarının ardından güvenlik önlemlerini sertleştirmeye hazırlanıyor.

Hristiyan Birlik Partilerine CDU/CSU mensup içişleri bakanları, güvenlik gerekçesiyle yasaları sertleştirmeye hazırlanıyor.

İçişleri Bakanlarının kamuoyuna deklare etmeye hazırlandıkları belirtilen taslak metinde, polis sayısının artırılmasından çifte vatandaşlık hakkının iptaline, burka ve çarşaf yasağına kadar bir dizi değişiklik öngörülüyor.

Habere göre, İçişleri bakanları uyumu engellediğini savundukları çifte vatandaşlığı "Yabancı ülkelerin politikaları için harekete geçenlere Almanya'yı terk etmelerini öneririz" diyerek, kaldırmaya hazırlanıyor.

Taslak metinde burka ve çarşaf gibi vücudu tamamen kapatan giysilerin de yasaklanmasının istendiği, ayrıca yabancı organizasyonlar tarafından camilerin finanse edilmesinin engellenmesinin hedeflendiği belirtiliyor.

Alman vatandaşı olmayan ve şiddet ve nefret aşılayan kişilerin de ülkeden sınırdışı edilmeleri öngörülüyor. 

Güvenlik önlemleri çerçevesinde Alman polisinin sayısının da artırılması, 2020 yılına kadar 15 bin polisin daha göreve başlaması öngörülüyor.

 Basına yansıyan haberlere göre, de Maiziere'nin açıklaması beklenen önlemler arasında suça karışan yabancıların sınır dışı edilmelerinin kolaylaştırılması ve doktorların hastalara ilişkin verileri güvenlik birimleriyle paylaşmasının sağlanması gibi hususlar bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.