Gülen’in Türkiye’ye Dönme Şartı: Uluslararası Komisyon

Gülen’in Türkiye’ye Dönme Şartı: Uluslararası Komisyon

15 Temmuz darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan Gülen Örgütü lideri Fethullah Gülen, bağımsız bir komite kurulmasını talep etti.

Fransa’nın köklü gazetelerinden Le Monde’a bir yazı kaleme alan Fethullah Gülen, Türkiye'deki darbe girişimi ile alakalı bağımsız bir uluslararası komite tarafından suçlu bulunduğu takdirde Türk yetkililere teslim olacağını belirtti.

Darbe girişiminde rol aldığı iddialarını reddeden ve girişimi kınayan Gülen, “Eğer hakkımdaki iddiaların onda biri kanıtlanırsa, Türkiye’ye dönmeye ve en ağır cezayı çekmeye söz veriyorum” diye yazdı.

Gülen, Türk adalet sisteminin hükümet tarafından kontrol edildiğine inandığını söyledi.

Türkiye'de 15 Temmuz sonrasında başlatılan toplu görevden almalar için 'cadı avı'benzetmesini kullanan Gülen, darbe girişimine katılanların arasında 'Hizmet' destekçisi olduğunu söyleyen kişilerin olmasının, hareketteki herkesin suçlamasına neden olamayacağını savundu.

ABD’ye çağrı yapmıştı

Türkiye’ye iadesini istediği Gülen, daha önce ABD yönetimine “Erdoğan’ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak ABD buna direnmeli” diye seslenmişti.

ABD’nin Pennsylvania eyaletine bağlı Saylorsburg kasabasındaki çiftlik evinde basın toplantısı düzenleyen Gülen, “Askeri müdahaleye hiçbir zaman olumlu gözle bakmadım. Demokrasi bu yöntemle sağlanmaz” demişti.

Batı’ya Türkiye’ye müdahale çağrısında bulunmuştu

Gülen, CNN International’da Fareed Zakaria’nın sunduğu GPS programında, darbe girişimini ‘Hollywood filmi’ne benzeterek arkasında kendisinin olmadığını savunmuştu.

Mısır devlet televizyonu Al Gad’a konuşan Gülen, Batı’ya, ‘insan hakları ihlalleri’ yaşandığını söylediği Türkiye’ye müdahale etme çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.