Pentagon: IŞİD'in Afganistan Ve Pakistan Sorumlusu Öldürüldü

Pentagon: IŞİD'in Afganistan Ve Pakistan Sorumlusu Öldürüldü

Hafız Said Han'ın ABD'nin düzenlediği insansız uçak saldırısında öldürüldüğü duyuruldu.

ABD, Afganistan ve Pakistan'daki IŞİD lideri Hafız Said Han'ın düzenlenen bir insansız uçak saldırısında öldürüldüğünü belirtirken, bunun bölgede büyüme planları yapan örgüt için ağır bir darbe anlamına geldiğini kaydetti. Yapılan açıklamada, Afganistan ve Pakistan'daki IŞİD'li savaşçıların lideri Hafız Said Han'ın 26 Temmuz'da Afganistan-Pakistan sınırında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü, operasyonun Afganistan ve ABD güçlerince ortak yürütüldüğünü duyuruldu. Amerikan Savunma Bakanlığı açıklamasında, Nangarhar vilayetindeki operasyonla elde edilen başarının, IŞİD'in yeni milis kazanma çabalarını da büyük ölçüde zarara uğrattığı belirtildi.

IŞİD'den yalanlama

DW'nin haberine göre; IŞİD, Taliban'dan IŞİD örgütüne geçen Hafız Said Han'ın öldüğü bilgisini yalanlarken, Afganistan'ın Pakistan Büyükelçisi de Hafız Said'in öldürüldüğünü söyledi.

Hafız Said Han, IŞİD için özellikle Horosan vilayetinde kilit bir öneme sahip. Zira hem Pakistan hem de Afganistan'da nüfuz sahibi. IŞİD saflarına geçmeden önce Taliban saflarında yer alıyordu. Hafız Said'in şimdiye kadar pek çok kez öldürüldüğü söylenmişti. Son olarak Afganistan istihbarat yetkilileri 2015'te düzenlenen bir hava saldırısıyla Said'in öldürüldüğü bilgisini vermiş, IŞİD haberi yalanlamıştı.

Bu yılın ocak ayında da Afgan Tolo News kanalı, Nangarhar vilayeti yetkililerine dayandırdığı haberinde, IŞİD'in Afganistan ve Pakistan'daki lideri Hafız Said Han'ın öldürüldüğünü duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.