Türkiye'den Avusturya'ya Protesto Notası

Türkiye'den Avusturya'ya Protesto Notası

Protestoya Viyana Havalimanı'ndaki panoda yayınlanan manşet neden oldu.

Avusturya'nın Ankara maslahatgüzarı Viyana havalimanındaki panoda yayınlanan manşet nedeniyle protesto notası verilmek üzere Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ‘Türkiye 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkile izin veriyor' yazısının Türkiye'nin itibarını zedeleyici ve mesnetsiz olduğunu söyledi.

Viyana Havalimanı'ndaki panoda daha önce de bir Avusturya gazetesinin haberinden alıntı olarak, ‘Türkiye tatili sadece Erdoğan'ı destekler' yazısı yayınlanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ‘Avrupa'da giderek artan ırkçılık ve yabancı düşmanlığının yükselen merkezi konumundaki bir ülkenin (Avusturya) bu hastalığın giderilmesine odaklanması gerektiğini' duyurmuştu.

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından iki ülke arasındaki gerginlik tırmanmaya başlamış ve Avusturya Başbakanı Christian Kern'in AB ile Türkiye arasındaki tam üyelik görüşmelerinin kesilmesini talep etmesi üzerine Ankara Avusturya'yı ‘radikal ırkçılıkla' suçlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.