Muhaliflerden Halep'te Büyük Operasyon

Muhaliflerden Halep'te Büyük Operasyon

Muhaliflerin rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı fabrikaya düzenlediği operasyonda, Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı ile 20 rejim askerinin öldü.

Suriye'de muhalif Fetih ordusuna bağlı birliklerin, Halep kentinin güneydoğusunda Esad güçlerinin karargah olarak kullandığı bir fabrikaya düzenlediği operasyonda, Hizbullah'ın üst düzey saha komutanı ile 20 rejim askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Fetih ordusuna bağlı birlikler, Halep kuşatmasını kırma operasyonunun dördüncü aşamasında Halep kentinin güneydoğusundaki Esad güçlerinin karargah olarak kullandığı çimento fabrikasına operasyon düzenledi.

Operasyonda muhaliflerin, fabrikanın büyük bir bölümünün denetimini sağladığı ifade edildi. Fabrika ve çevresindeki çatışmalarda Hizbullah'ın üst düzey saha komutanıyla 20 rejim askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Bu arada Fetih ordusunun saha komutanlarından Ebu Rıdvan, Şam yönetimine bağlı güçlerin karargah olarak kullandığı çimento fabrikasına havan topu, tank ve katyuşa füzeleriyle saldırıldığını söyledi.

Muhaliflerin, fabrikanın büyük bir kısmının kontrolünü ele geçirdiğini ifade eden Rıdvan, ''Çimento fabrikası çevresindeki rejim güçlerinin bulunduğu Tel Huveyz ile Tel Makbara da bombalandı'' dedi.

Fetih ordusu bu ayın başında Halep'in güneyinde düzenlediği operasyonlarda bir okul, üç köy, beş tepe, iki bölgenin kontrolünü sağlamış, kentin güneyindeki çatışmalarda da sekiz tank ile iki iş makinesi ve ağır silahlarla donatılmış 25 aracı imha etmişti. Muhalifler, Ramuse bölgesinde stratejik öneme sahip Topçu Okulu, Silahlandırma Külliyesi ile Beyanat Külliyesinin kontrolünü ele geçirerek rejimin kentteki kuşatmasını kırmıştı.

Rejim güçleri geçen ay, kentin kuzeyinde bulunan ve muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.