Çavuşoğlu: Menbic'teki YPG Fırat'ın Doğusuna Çekilmeli

Çavuşoğlu: Menbic'teki YPG Fırat'ın Doğusuna Çekilmeli

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Menbic'in geri alınmasının ardından ABD'nin PYD/YPG ile ilgili sözünü tutması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Menbic'in IŞİD'ten alınması sonrası Türkiye'nin beklentisinin sorulması üzerine Çavuşoğlu, bu konuda bizzat ABD lideri Barack Obama’nın operasyon bittikten sonra oradaki Suriye Demokratik Güçleri içinde bulunan PYD’lilerin tekrar Fırat’ın doğusuna geçeceğine yönelik sözü olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, "Şimdi ABD'nin bu sözünü tutması gerekiyor. Beklentimiz de budur. Bu konudaki temaslarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.Mevlüt Çavuşoğlu

Yaklaşık 2,5 ay süren Menbic operasyonuna ABD öncülüğündeki koalisyon da havadan destek vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Menbic operasyonun başlamasının ardından "Fırat’ın doğusunda YPG’liler lojistik destek vermek istiyorsa o ayrı. Ama özellikle operasyonlar bittikten sonra batısında bir tane bile YPG’li istemeyiz. ABD de bu konuda garanti verdi" açıklaması yapmıştı.

Ağırlığını YPG'nin oluşturduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG), cuma günü Menbic'i IŞİD’den geri almıştı.

Bakan Çavuşoğlu Suriye'deki krize yönelik Türkiye’nin en başından beri Suriye’de tüm etnik ve dini grupların kapsanması gerektiğini, laik bir yapının olması gerektiğini ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduklarını vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.