Türkiye'den İsveç'e 'Misilleme': "Dikkat, Tecavüz Oranı En Yüksek Ülke"

Türkiye'den İsveç'e 'Misilleme': "Dikkat, Tecavüz Oranı En Yüksek Ülke"

Atatürk Havalimanı’nda İsveç'e seyahat uyarısı yapıldı. Panoda, "‘İsveç’in dünyada tecavüz oranı en yüksek ülke olduğunu biliyor muydunuz?’" denildi.

Avusturya’daki Viyana Havalimanı ekranlarında yer alan “Türkiye’de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor” yazısına ilişkin bir haberi Twitter hesabından paylaşan İsveç Dışişleri Bakanı Margon Wallström’e Atatürk Havalimanı’ndaki bir yazıyla ‘misilleme’yapıldı.

Geçtiğimiz hafta Viyana Uluslararası Havalimanı’nın yolcu salonunda, Kronen Zeitung gazetesine ait elektronik panoda yer alan “Türkiye’de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor” yazısı yer almıştı. Yazıyla Avusturyalıların Türkiye’ye seyahat etmemesi istenmişti.

havaalani avusturya

Konuyla ilgili haberi haberi Twitter hesabından paylaşan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, “Türkiye’nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım” demişti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Wallström’e yanıtı ise “Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye’de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin” olmuştu.

‘İsveç’in dünyada tecavüz oranı en yüksek ülke olduğunu biliyor muydunuz?’

havaalani isvec1

Bu gelişmelerin ardından bugün Atatürk Havalimanı’ndaki panolara dünyadaki en yüksek tecavüz oranının İsveç’te olduğuna ilişkin yazılar konuldu.

Panolarda yer alan “Seyahat uyarısı! İsveç’in dünyada tecavüz oranı en yüksek ülke olduğunu biliyor muydunuz?” yazısıyla birlikte İsveç’e seyahat edilmemesi istendi.

Yazının üzerinde de Güneş gazetesinin ‘Tecavüz ülkesi İsveç’ başlıklı bir haber küpürü yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.