ABD, PYD Bölgesine Savaş Uçaklarını Gönderdi

ABD, PYD Bölgesine Savaş Uçaklarını Gönderdi

ABD, Suriye rejiminin Haseke'de PYD'ye yönelik hava saldırıları gerçekleştirmesi ardından kendi güvenliği için bölgeye uçaklarını yönlendirdi.

Suriye rejiminin Haseke'de PKK'nnın Suriye uzantısı olan PYD/YPG'nin kontrolündeki alanlara yönelik Perşembe günü başlayan hava saldırıları Cuma günü boyunca devam etti.

ABD Savunma Bakanlığı ise Suriye rejiminin hava saldırılarının olduğu sırada ABD ordusuna bağlı özel kuvvetlerin de bu bölgede olduğunu belirtti.

Bakanlık sözcüsü Jeff Davis, kuvvetlerinin korunması için savaş uçaklarının Haseke için havalandığını söyledi.

Davis, koalisyon uçaklarının bölgeye ulaştıkları sırada rejim uçaklarının bölgeden ayrılmakta olduklarını belirtti.

Pentagon sözcüsü, "Bu epey olağandışı. Rejimin YPG'ye karşı daha önce böyle bir harekette bulunduğunu görmemiştik" dedi.

Davis, 'bildiği kadarıyla, Suriye'de ilk kez koalisyon güçleri uçaklarının Suriye yönetiminin bir hava saldırısıyla ilgili bir olay nedeniyle havalandığını' söyledi.

Sözcü, 'Suriye'yi Rusya ile iletişim kanalı üzerinden uyardığını ve tehdit durumunda sahadaki koalisyon güçlerini savunacağını ilettiğini' belirtti.

Suriye rejimi: YPG provokasyon yaptı

Suriye ordusu ise kentte çatışmaların başlamasından bu yana yaptığı ilk açıklamada çatışmalara kenti ele geçirmeye çalışan Kürt güçlerin neden olduğunu ve onlara cevap verildiğini belirtti.

Açıklama ordu sözcüsü tarafından yapıldı ve devlet televizyonunda canlı yayınlandı.

Sözcü, YPG'yi 'devlet kurumlarına saldırmak, petrol ve pamuk çalmak, sınavları engellemek, silahsız sivilleri rehin almak, kaos ve istikrarsızlık yaymakla' suçladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.