Yıldırım: Geçiş Sürecinde Esed Muhatap Olabilir

Yıldırım: Geçiş Sürecinde Esed Muhatap Olabilir

Başbakan Yıldırım, Suriye rejimi lideri Beşar Esed'in geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebileceğini ancak ülkenin geleceğinde yeri olmadığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye rejimi lideri Beşar Esad geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebilir ama Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım yabancı basın mensuplarıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Yıldırım, toplantıda yabancı basın mensuplarına "Esed geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebilir ama Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz" dedi. Yıldırım Gülen'in iadesine ilişkin de "ABD'den Gülen'in iadesinin hızlandırılmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Vahdettin Köşkü'nün bahçesinde gerçekleşen programda Başbakan Yıldırım'a Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de eşlik etti.

Kahvaltıya ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Çin, Japonya, Katar gibi ülkelerde yayın yapan ajans, televizyon ve gazetelerden 21 temsilci katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.