Sosyal Medyadaki Kesinti 'Dezenformasyona Karşı'

Sosyal Medyadaki Kesinti 'Dezenformasyona Karşı'

Sosyal medyada gece boyunca yaşanan kesintilerin nedeninin kontrollü engelleme olduğu belirtiliyor.

Dünyanın en büyük sosyal ağ platformları Facebook, Twitter, Youtube ve Instagram'da dün akşam yaşanan kesintinin nedeninin devlet kaynaklı olduğu belirtiliyor.

İddiaya göre BTK, Cerablus harekatıyla ilgili dezenformasyonun önüne geçmek için kontrollü bir çökertme uyguladı. Uygulanan yöntemle dezenformasyonu yapan sosyal medya kullanıcıları tespit edildi. Sabah saatlerinde siteler yeniden normale döndü.

Gece boyunca Türkiye'de sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter, YouTube ve Instagram'a erişim kısıtlı hale getirildi. Kısıtlama, Suriye topraklarındaki IŞİD ve PYD'ye yönelik önceki gün başlatılan ve devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında sosyal medyada yayılan yalan haberler ve diğer dezenformasyonlara karşı tedbir amaçlı olarak yapıldı.

Yetkililerin kısıtlama esnasında Türkiye'yi ve TSK'yı hedef alan yalan haberlerin kaynaklarını tespit ettiği belirtiliyor. Saat 23.00'den itibaren dört siteye de kısıtlı olarak sağlanan erişim sabah saatlerinden yeniden normale döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.