PYD Lideri: TSK'nın Başına Büyük Belalar Açılacak

PYD Lideri: TSK'nın Başına Büyük Belalar Açılacak

Türkiye’nin Cerablus operasyonu hakkında konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, üstü örtülü tehditte bulundu.

Türkiye’nin Cerablus operasyonunda hedefin Kürt halkının kazanımlarını yerle bir etmek olduğunu savunan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, “Önümüzdeki günlerde TSK’nın başına büyük belalar açılacak” dedi.

Müslim, Med Nuce televizyonundaki yayına telefonla bağlanarak AKP’nin hedefinin Kürt halkını yok etmek olduğunu öne sürdü: “Türkiye bunu daha önce DAİŞ yoluyla yapmak istedi. Kobani’ye saldırısı, Serekaniye’ye saldırısı buna örnektir. Sonra başkalarıyla yapmak istedi, onlar da yenildi. Şimdi artık kendisi çok maceracı bir şekilde başka bir devletin topraklarına, başka toprakların egemenliğine saldırıyor.”

‘Uluslararası anlaşmalara da ters’

Suriye’nin geleceğine bölge halklarının karar vermesi gerektiğini belirten Müslim, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin bahanesi ne olursa olsun, bu uluslararası anlaşmalara da ters düşüyor. Çok maceracı bir politikadır bu ve muhakkak Türkiye’nin başına çok bela olacaktır. Suriye halklarının bölgesidir, Kürtlerdir, Türkmenlerdir, Araplardır, en iyisini, ne yapacağımızı en iyisini biliriz. Bugün Türkiye Silahlı Kuvvetleri (TSK) güçlüdür, bazı yerlere girebilirler ama önümüzdeki günlerde başlarına çok büyük belalar açılacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.