Muhaliflerden Hama'da Operasyon

Muhaliflerden Hama'da Operasyon

Suriyeli muhaliflerin, Kuzey Hama kırsalında rejime yönelik saldırıları sürüyor.

Suriyeli muhaliflerin başlattığı sürpriz Hama atağı sürüyor. Muhalifler, Hama kenti yakınlarındaki 16 askeri nokta ve 2 kasabayı ele geçirmelerinin ardından stratejik öneme sahip Savran'ı da aldı. Savran'ı ele geçiren muhalifler bölgede 3 kasabayı kontrol altına almış oldu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, muhaliflerin bölgede rejime karşı ilerleyişi hızlandı. Gruplar tarafından yayınlanan bilgi ve görüntülerde, Cundul Aksa tarafından rejime ait bir noktaya düzenlenen bombalı saldırıda birçok rejim askerinin öldüğü rapor edildi. Kentin kuzeyinde düzenlenen operasyonda muhalifler de Halfaya, Soran, Taybet el-İmam ilçelerini, Masasne beldesini ve Buveyda köyünü Esad güçlerinden aldı.

Cundu'l Aksa, Nasr Ordusu ve El İzze Ordusu'na bağlı birliklerin katıldığı operasyonda, muhaliflerin Esad güçlerine ait 2 tankı imha ettiği ve 2 tankı da ele geçirdiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.