Rousseff Destekçileri Sokaklarda

Rousseff Destekçileri Sokaklarda

Senatonun kararıyla görevinden uzaklaştırılan Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'in destekçileri Sao Paulo kentinde sokağa çıktı

Al Jazeera'nin Anadolu Ajanası ve Reuters'tan derlediği habere göre, polis gösteriye gaz bombaları ve tazyikli sularla müdahale etti.

Rousseff ise ülkede yeni kurulacak hükümete karşı güçlü bir muhalefet oluşturacakları çıkışını yaparken, Başkanlık sarayından ayrılmak için 30 günü olduğunu belirtip gelecek ay memleketi Porto Alegre'ye döneceğini ifade etti.

Gelecek için uzun vadeli planlar yapmadığını belirten Rousseff, halktan uzak durmayacağını dile getirdi.

Rousseff, siyasi planlarının olduğunu ancak bunların "makam" için olmadığını aktardı.

Görevden alınmasının arkasında yeni Devlet Başkanı Michel Temer olduğunu vurgulayan Rousseff, Temer hükümetinin protestoları engellemeye çalışması halinde, sesini yükselteceğini kaydetti.

Rousseff'in görevden alınmasının ardından çıkan Temer karşıtı gösteriler polis tarafından engelleniyor.

Görevi kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında yürütülen azil davasında Senato, çarşamba günü, 20'ye karşı 61 oyla Rousseff'in tamamen görevden alınması yönünde karar vermişti.

Rousseff'in görevden azledilmesinin ardından yerine geçen Temer, perşembe günü yemin ederek görevine başlamıştı.

Temer, yemin töreninde yaptığı konuşmada, hükümet için beklentilerin bugünden sonra daha yüksek olduğuna dikkati çekerek, Brezilya'yı rayına oturtmayı umduğunu söylemişti.

"Darbe" iddialarını reddeden Temer, Rousseff'e hitaben "Darbeci sensin. Anayasayı ihlal eden sensin." ifadesini kullanmıştı.

Temer, Rousseff'in yerine 2018 sonuna kadar görev yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.