Rusya ve Suudi Arabistan Arasında Petrol Anlaşması

Rusya ve Suudi Arabistan Arasında Petrol Anlaşması

Rusya Enerji Bakanı ve Suudi Arabistanlı mevkidaşı G-20 zirvesinde, petrol pazarının istikrarının desteklenmesi amacıyla ortak bir bildiriye imza attı

Dünya Bülteni'nin haberine göre, Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol pazarının istikrar kazanması amacıyla ortak bir bildiri imzaladığı belirtildi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Suudi Arabistanlı mevkidaşı Halid el Felih, ülkelerinin, petrol pazarının istikrarının desteklenmesi için ortak eylemlerde bulunacağını taahhüt ettikleri bir bildiriyi Çin'deki G20 Liderler Zirvesi devam ederken imzaladı.

Bildiri metnine göre Rusya ve Suudi Arabistan petrol pazarının izlenmesi için bir çalışma grubu oluşturacak. Bu çalışma grubu pazarın istikrarının sağlanması için önerilerde de bulunacak.

Bu arada petrol pazarının istikrarı için düzenli olarak yapılacağı görüşmeler kapsamında Novak ve El Felih'in ekimde Cezayir'de, kasımda da Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya geleceği kaydedildi.

Diğer taraftan Novak imzalanan bildiriye ilişkin olarak Rusya ve Suudi Arabistan'ın stratejik enerji ortaklığına doğru ilerlediğini söyledi. Novak, Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki güvenin seviyesinin, ülkelerin küresel problemler karşısında ortak önlemler almasını sağladığını belirtti.

Ayrıca Novak, petrol üretim seviyesinin dondurulmasına yönelik bir karar alınması hâlinde, Rusya'nın bu uygulamaya hazır olduğunu ekledi.

İki ülkenin enerji bakanlarının ortak açıklamasının hemen ardından petrol fiyatları piyasada yüzde 3 oranında artış kaydetti. Alexander Novak ve Khalid al-Falih'in petrol pazarında istikrar sağlanması için ortak çaba açıklamasının ardından Brent Hampetrolleri 1.28 dolar civarında artış gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.