"Almanya'ya İncirlik İçin İzin Verilebilir"

"Almanya'ya İncirlik İçin İzin Verilebilir"

Mevlüt Çavuşoğlu, Alman vekillerin İncirlik'i ziyaretlerine izin verilebileceğini söyledi.

Timeturk'ün haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman milletvekillerinin İncirlik üssündeki Alman birliğini ziyaretiyle ilgili anlaşmazlıkta yumuşama sinyali verdi. Çavuşoğlu, Alman Welt gazetesine yaptığı açıklamada, ziyaret izniyle ilgili olarak "Almanya şimdiki tavrını koruduğu takdirde ziyarete izin verebileceklerini" söyledi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Çavuşoğlu, "Almanya'nın Türkiye'ye olumsuz davranması durumunda ise ziyaret yasağının sürebileceğini" dile getirdi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Meclisi'nin 1915 yılındaki Ermeni tehcirini "soykırım" olarak nitelendiren kararı onayladığı haziran ayından bu yana Alman vekillerin İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etmesine izin verilmiyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çin'deki G20 Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından "önümüzdeki günlerde ziyaret izniyle ilgili olumlu haberler beklediğini" söylemişti.

Alman hükümetinin ''soykırım'' kararının hukuki açıdan "bağlayıcı olmadığını" vurgulamasının gerginliğin azalmasında rol oynadığı tahmin ediliyor. Almanya Dışişleri bakanı Frank-Walter Steinmeier de ziyaret yasağının kalkacağı umudunda olduğunu söylemişti.

Merkel ve Steinmeier Meclis Genel Kurulu'ndaki oylamaya katılmamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.