Alman Vekillere İncirlik İzni Verildi

Alman Vekillere İncirlik İzni Verildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman vekillere İncirlik'e giriş izni verildiğini doğruladı.

Timeturk'ün haberine göre; Bakan Çavuşoğlu, İncirlik'e Alman milletvekillerinin ziyaretine izin çıktığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"İncirlik'i ziyaret için gerekli izni vermemiştik. Bunun da sebebi belliydi. Mecliste sözde soykırım ile ilgili aldıkları karardan dolayı bu izni vermedik. Ve bu izni verebilmemiz için Almanya için ortaya koyduğumuz şart da belliydi. Almanya da bu şartı yerine getirdi. Yaptığı açıklama ile bu kararın niçin uygulamada bağlayıcılığı olmadığını vurguladı. Dünyada herkese ve özellikle de parlamentolara örnek, rehber olabilecek bir açıklama yaptı. Yani 'soykırım tabiri hukuki bir tabirdir, jenerik ve siyasi bir tabir değildir. Bunun için de mahkeme kararı gerekir' dedi. Bu anlamda Almanya bizim beklentimizi karşıladı. 'Biz istediğimizi yaparız, istediğimizi de alırız' anlayışının Türkiye için geçerli olmadığını da gördüler. Yani Türkiye'ye istedikleri gibi muamele edemeyeceklerini de anlamış oldular. Türkiye'ye yönelik olumlu adım atan herkese biz de adım atarız. Adam gibi davranan herkese biz de olumlu bakarız. Aksi yönde düşüncesi olana da gerekli cevabı veririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.