ABD'den Fetih Ordusu'nun Lider Kadrosuna Saldırı

ABD'den Fetih Ordusu'nun Lider Kadrosuna Saldırı

Suriyeli muhalflerin çatı organizasyonu olan Fetih Ordusu’nun üç üst düzey komutanı Halep’te düzenlenen hava saldırısında öldürüldü.

Londra merkezli Suriye Gözlem Örgütü, Şam'ın Fethi Cephesi'nin  Halep komutanı olarak bilinen Hacer el Humsi, Fetih Ordusu'na bağlı tugayların komutanı Ebu Müslim eş-Şami ve Fetih Ordusu’nun kurucularından Ebu Ömer Sarakibi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda komutanın öldürüldüğünü duyurdu.

ABD'ye ait savaş uçakları, Suriye'de muhaliflerin toplantısını vurdu. İkinci kez kuşatılan Halep'te, yeni bir saldırı planı için yapılan toplantıyı vuran ABD uçaklarının saldırısında üst düzey bazı isimler ile birlikte çok sayıda muhalif savaşçı hayatını kaybetti.

Şam'ın Fethi Cephesi'nin üst düzey komutanları ve liderlik kadrosu, Suriye rejiminin birliklerinin ilerleyişi üzerine düzenlenen toplantı sırasında yapılan hava saldırısında öldürüldüler.

Reuters haber ajansı da iki muhalif kaynağa dayandırdığı haberinde üç komutanın öldürüldüğünü doğruladı. 

Bölgeden haber veren çeşitli kaynaklara göre Şam'ın Fethi Cephesi'ne büyük darbe vuran saldırı ABD uçakları tarafından gerçekleştirildi.

Ebu Ömer Sarakibi, Nusra Cephesi'nin kurucu liderleri arasında yer alıyor. 

Sarakibi, 2003'te başlayan ABD işgali sırasında Irak'ta savaştıktan sonra Suriye'ye dönmüştü. 

Nusra Cephesi, Temmuz ayında El Kaide'den ayrıldığını duyurmuş ve Şam'ın Fethi Cephesi ismini almıştı. Şam'ın Fethi Cephesi, muhaliflerin çatı organizasyonu olan Fetih Ordusu'nun önde gelen gruplarından birini oluşturuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.