"28 Belediyeye Kayyum Atanacak"

"28 Belediyeye Kayyum Atanacak"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada uzun süredir gündemde olan "kayyum" söylentilerine açıklık getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kayyum söylentileriyle ilgili konuşmasında “28 belediyenin yönetimi 15 gün içinde Kandil’den milletin iradesine geçecek” sözlerini kullandı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "kayyum atanmasına ilişkin kararı tanımayacaklarını" söyledi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş daha önce de, "belediyelerine kayyum atanması halinde direneceklerini" belirtmişti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’le birlikte yürürlüğe giren 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK)“Belediye ve bağlı idarelerin terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağladığı gerekçesiyle valilik tarafından belediye veya bağlı idare taşınırlarına, bölgenin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulabilecek” ifadesi yer alıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.