AB, Rusya yaptırımlarının süresini uzattı

AB, Rusya yaptırımlarının süresini uzattı

Avrupa Birliği, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tehdit ettiği gerekçesiyle Rusya'ya yönelik yaptırımların süresini 6 ay uzattı

Avrupa Birliği, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tehdit ettiği gerekçesiyle Ukraynalı ayrılıkçıları ve Rus yetkilileri hedef alan ilave yaptırımların süresini 6 ay süreyle uzatma kararı verdi.

AB Konseyi, Ukrayna krizi nedeniyle Ukraynalı ayrılıkçıları ve Rus yetkilileri hedef alan mal varlığı dondurulması ve vize kısıtlaması gibi ilave yaptırımların 15 Mart 2017 tarihine kadar uzatılması kararı alındığını açıkladı.

AB'nin yaptırım listesinde, mal varlıkları dondurulmuş ve vize yasağı getirilmiş 37 şirket ve 146 kişi bulunuyor.

Bu yaptırımlar ilk olarak 2014'ün Mart ayında Rusya'nın Kırım'ı yasadışı ilhak etmesi nedeniyle başlatılmıştı.

Öte yandan, AB'nin Kırım'ı ve Sivastopol'u yasadışı olarak egemenliği altına alması nedeniyle Rusya'ya karşı uygulamakta olduğu belirli sektörlere yönelik ekonomik yaptırımları da bulunuyor.

Ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke Rusya'ya silah satışı yapamıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor, Rus kamu bankaları Avrupa'da finans sektöründen de dışlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.