Dalay Lama AB'ye çağrıda bulundu

Dalay Lama AB'ye çağrıda bulundu

Tibet’in ruhani lideri, Avrupa Birliği’ne Tibet konusunda Çin’e karşı eleştiri çağrısı yaptı

Euronews Türkçe'nin haberine göre, Tibet’in ruhani lideri Dalay Lama, Avrupa Birliği’ne Tibet konusunda Çin’e yapıcı eleştiride bulunması çağrısında bulundu.

Strazburg’taki Avrupa Parlamentosu’nda, Parlamento Başkanı Martin Schulz tarafından kabul edilen Dalay Lama, ardından Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri ile bir araya geldi.

Tibet sorunun çözümü için Avrupa Birliği’nden devreye girmesini isteyen ruhani lider, “Çin Halk Cumhuriyeti’ne samimi bir motivasyonla yardım etmek için özellikle de Avrupa Birliği gibi dış dünyadan gelecek bir çeşit yapıcı eleştiriye ihtiyaç var. Bu bazen gerekli. Çin’den ayrılırız ya da bir parçası olarak kalırız ancak bizim kültürümüze saygı göstermek zorundalar. Buna dilimiz ve Budist felsefesi de dahil” şeklinde konuştu.

Daha sonra Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ile görüşen Dalay Lama, burada yaptığı açıklamada da ısrarla bağımsızlık peşinde koşmadıklarını yineledi.

“Tarih, tarihtir” diyen Tibetli ruhani lider, “Ben Avrupa Birliği ruhundan çok etkilendim. Bağımsız ve egemen devletler. Bağımsızlık önemli ama o kadar da değil. Önemli olan ortak çıkarlar” dedi.

Dalay Lama, salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.