ABD, saldırıda ölen İtalyan için para ödedi

ABD, saldırıda ölen İtalyan için para ödedi

ABD, Pakistan’da insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Giovanni Lo Porto’nun ailesine bir milyon Euro para ödedi

Euronews Türkçe'nin haberine göre; Amerika Birleşik Devletleri, "terörle mücadele" kapsamında Pakistan’da insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden İtalyan vatandaşı Giovanni Lo Porto’nun ailesine bir milyon Euro para ödedi.

Geçtiğimiz yılın Ocak ayında yaşanan hadisede, bir Alman sivil toplum kuruluşuna çalışan ve El Kaide üyeleri tarafından rehin alından biri İtalyan diğeri Amerikalı iki kişi, hava saldırısında hayatını kaybetmişti.

Pakistan’ın Afganistan sınırındaki kabileler bölgesinde düzenlenen saldırının ardından ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide ile bağlantılı yerleşkeye operasyon düzenlerken iki rehinenin de orada bulunduğunu bilmediklerini belirterek, kurbanların ailelerinden özür dilemişti.

Obama, “Başkan ve Başkomutan olarak tüm terörle mücadele operasyonlarının sorumluluğunu alıyorum. Olanlardan derin üzüntü duyuyorum ve ABD yönetimi adına ailelere en derin özürlerimizi iletiyorum” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.