IŞİD: Rus istihbarat subayı elimizde

IŞİD: Rus istihbarat subayı elimizde

IŞİD, Rus istihbarat elemanı olduğu ileri sürülen rehinenin görüntülerini yayınladı.

IŞİD'e bağlı Furat Medya, Rus istihbarat elemanı olarak sunulan bir subayın ifadelerinin yer aldığı bir video yayınladı.

Videoda, Rusça konuşan rehinenin üzerinde "kafir" yazan bir siyah kıyafet giydiği görülüyor. Kendini, 'Petrenko Ivgeniy Viktorovich' ismi ile tanıtan rehine, Moskova merkezli istihabarat kuruluşu FSB'de yüzbaşı olarak çalıştığını ifade ediyor. Paylaşılan videoda, istihbarat elemanı olarak tanıtılan kişinin nasıl ve nerde yakalandığına dair bir bilgiye yer verilmiyor.

"Beni kurtarın"

Görüntülerde rehine, doğrudan doğruya Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'e seslenerek, onun nerede olursa olsun kendi vatandaşlarını korumak için and içtiğini söylüyor ve kendisini kurtarmaları için "ne gerekiyorsa yapmaları" konusunda Rus hükümetine çağrıda bulunuyor.

20 Eylül 2016'da Arapça altyazılı ile birlikte yayınlanan video, yaklaşık üç dakika sürüyor. 

Rehine videosunda talep yok

İlginçtir ki, videoda Rus hükümetinden herhangi bir talepte bulunulmuyor. IŞİD, infaz edilen ABD'lilerin yer aldığı önceki videolarında, hava saldırılarının durdurulması ve kendilerinin hedef alınmaması yönünde talepleri dillendirmişti.

IŞİD, saflarında Kaskasya kökenli çok sayıda savaşçıyı barındırıyor.

IŞİD'in "Kafkasya Vilayeti"

IŞİD'in "Kafkasya Vilayeti", resmi olarak 2015 yılının Haziran ayında ilan edildi. İlanın sonrasında bölgede küçük ölçekli bir dizi saldırılar düzenlediler. İlk saldırı, 2015 yılının Aralık ayında güney Dağıstan'daki Rus güçlerine karşı düzenlendi. 2016 yılının Mart ayında ise IŞİD kolu, Rus askeri konvoyunun IED tipi patlayıcılarla hedef alındığını açıkladı.


Dağıstan'da hedef alınan Rus askeri konvoyu

Ağustos ayında, iki genç cihat yanlısı Moskova kırsalında Rus polisini hedef aldı. IŞİD'in propaganda kolu olan Amak Haber Ajası, hızlıca olayı üstlenen bir açıklama yayınladı. Ajansta ayrıca iki eylemcinin Ebubekir El Bağdadi'ye bağlılık yemini ettiği video görüntülerini de paylaştı. 


Moskova'daki saldırının failleri IŞİD liderine bağlılık yemini ediyor


Kaynak: Mepa News, Long War Journal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.