"Hamas'ı terör listesinden çıkarın"

"Hamas'ı terör listesinden çıkarın"

Avrupa Adalet Divanı hukukçusu, mevcut kararın tamamıyla "internet bilgisi kaynaklı" olduğunu söyledi

Üst düzey Avrupa Birliği hukukçusu, Hamas'ın -Sri Lanka'daki Tamil Kaplanları gibi- terörist organizasyonlar listesinden çıkarılması gerektiğini ifade etti, bunun nedeninin Hamas'ı listeye koyarken usule ilgili yapılan hatalar olduğunu belirtti.

 

Avrupa Birliği, 2001'de aldığı kararlar çerçevesinde Hamas ve Tamil İlam Kurtuluş Kaplanları'na seyahat yasakları ve mal varlıklarını dondurma gibi yaptırımlar uyguluyordu. Daha sonradan bu grupların terörist organizasyonlar listesinde bulunuyor olması tartışıldı.

 

Avrupa Adalet Divanı'nda ikinci sıradaki mahkeme olan Genel Mahkeme, 2014 yılında bu kararların yetkili bir kurul araştırması ile değil, basit ve umumi bilgilere dayandığını bildirdi.

 

Genel Danışman Eleanor Sharpston "internet ve basın yoluyla elde edilen bilgilerle" böyle bir kararın verilmesinin mümkün olmadığını savundu. "Bazı sebeplerin Hamas'ın ve Tamil Kaplanları'nın listede kalmasını meşrulaştıramayacağını" belirten Sharpston, söz konusu grupların listede bulunması için başka bir önemli sebep bulunamazsa Genel Mahkeme'nin bu kararı görmezden gelebileceğini sözlerine ekledi.

 

Avrupa Adalet Divanı'nın Genel Danışmanları çoğunlukla, son kararın verileceği bir meseleyle ilgili nihai görüşlerini beyan ediyor ve çoğu zaman bu görüşler benimseniyor.

 

Yetkililer Sharpston'un görüşleriyle ilgili yorum yapmayacaklarını ve konuyla ilgili nihai kararı bekleyeceklerini söyledi.

 

​Hamas ve Tamil Kaplanları şu an için terörist organizasyonlar listesinde yer almaya devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.