"Asker cenazelerine katılmamak sizi terörist yapar"

"Asker cenazelerine katılmamak sizi terörist yapar"

Libya'da Halife Hafter yanlısı bir aşiret lideri, askerlerin cenazelerine katılmayanları, 'Müslüman Kardeşler ve El Kaide mensubu' olarak niteledi.

Doğu Libya'da bir aşiret lideri, "Haysiyet Operasyonu"nda ölen askerlerin cenazelerine katılmayanları, 'Müslüman Kardeşler mensubu' olarak niteledi.

İlginç açıklamanın sahibi General Halife Hafter'in en büyük destekçilerinden biri olan bir aşiret lideri; Beleyd Şeyhî. Bir yas töreninde konuşan aşiret lideri, Doğu Libya'daki Libyalılara cenazelere katılma ve taziyelerini bildirme çağrısı yaparak bunun "hayırlı ve büyük bir amel" olduğunu söyledi.

"Eğer cenazelere katılırsanız şehitler kadar sevap alırsınız, eğer katılmazsanız Müslüman Kardeşler, İslamcı savaşçı cemaatler ve El Kaide mensubusunuz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz ay Beleyd Şeyhî bir aşiret toplantısında, Bingazi'nin Ganfuda bölgesinde mahsur kalmış ailelerin hepsinin öldürülmesi çağrısı yapmış ve bu aileleri "terörist olmakla" suçlamıştı.

Libya’da ABD destekli Halife Hafter güçleri, 2014 yılında cihat yanlısı ağırlıklı Libyalı güçlere karşı savaş başlatmış ve bu savaşı "Haysiyet Operasyonu" olarak adlandırmıştı.

Libya’nın doğusunda devam eden operasyon Bingazi, Derne, Tobruk, Ecdebiye gibi sahil şehirlerinde yoğunlaşmış, söz konusu şehirlerde IŞİD, İslami Şura Konseyleri ve Halife Hafter’e bağlı güçler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda taraflardan onlarca silahlı kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.