Son Suudi komünist hayatını kaybetti

Son Suudi komünist hayatını kaybetti

Suudi Arabistan'da yaşayan son komünist yazar bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Suudi Arabistan'da yaşayan son komünist bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Yazar, eleştirmen ve sosyal aktivist olan Salih Mansur, Suudi Arabistan sosyal çevrelerinde sosyalist ve komünist fikirleriyle biliniyordu. Pazartesi günü gerçekleşen trafik kazasında hayatını kaybedene dek Mansur, Sosyalizmin pek de tanınmadığı bir ülkede fikirlerine sıkıca bağlıydı. El Arabiya'nın Salih Mansur ile 2013 yılında yaptığı bir röportajda ülkedeki sosyal değişimlere değinmiş ve "kimsenin komşusunu bile tanımadığı somut bir medeniyet içerisinde yaşıyoruz" ifadesiyle serzenişini dile getirmiş ve "Suudi Arabistan toplumunun 40 sene evvel daha açık ve kabul edici bir yapıya sahip olduğunu" ifade etmişti.

 

Salih Mansur, Sovyetler Birliği'ne seyahatinden sonra benimsediği sosyalist fikirleri temsil eden meşhur kırmızı kravatı ve beyaz gömleği ile tanınıyordu. Neden sürekli bu kıyafetleri tercih ettiği sorulduğunda ise "en azından elektrik ve su tasarruf ediyorum" cevabını vermişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.