Yemen kıyılarında gerilim: ABD savaş gemileri Bab'ül Mendeb boğazına hareket etti

Yemen kıyılarında gerilim: ABD savaş gemileri Bab'ül Mendeb boğazına hareket etti

ABD savaş gemileri Arap koalisyonuna bağlı gemilerin saldırıya uğradığı bölgeye hareket etti.

ABD donanmasına bağlı üç savaş gemisi, Yemen'in güney sahillerinde saldırıya uğrayan Birleşik Arap Emirliği'ne ait gemililerin bulunduğu bölgeye hareket etti. 

İran destekli Husi isyancılar, dört roketin BAE gemisine isabet ettiği saldırı üstlenmiştlerdi. Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

İran destekli Husiler, omuzdan ateşlenen roketlerle BAE gemisini neredeyse yok ettiler. Ateşlenen roketin tipine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.  Hedef alınan gemilerin Amerikan şirketlerine ait olduğu ve BAE'ye ihale edildiği öğrenildi.

Askeri kaynaklar, donanmaya bağlı gemilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nin birbirine bağlandığı Bab'ül Mendeb boğazına hareket ettiğini açıkladı.

Saldırıya uğrayan geminin BAE tarafından kiralanan ve Avustralya'da yapılan, yüksek hızlı bir lojistik gemisi olduğu belirtildi.

BAE, 2015 yılında kurulan ve Yemen'de Husilere karşı savaşmayı hedefleyen Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonunda bir parçası. ABD, istihbarat ve havada yakıt tankerleri de dahil olmak üzere Arap koalisyonuna destek veriyor.

ABD yetkilileri Pazar günü yaptıkları açıklamada, Husiler tarafından gerçekleştirilen 'sebepsiz' saldırıyı kınadıklarını duyurmuştu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.