ABD Başika'ya üs kuruyor

ABD Başika'ya üs kuruyor

ABD, Musul'a saldırı öncesi Başika'ya üs kurma çalışmalarına başladı

ABD ordusu, Musul operasyonu öncesi Başika'nın tepe bölgelerine asker konuşlandırmaya başlarken, bir de üs kuruyor

Haberini Irak askeri kaynaklarına dayandıran Iraqi Dinar News'e göre, Başika'nın tepe bölgelerinde Amerikan ordusu bir askeri kamp kurdu ve çok yakında ABD askerleri de bu bölgeye transfer edilecek. ABD'nin Başika'ya üs kararının, Irak Meclisi'nin Başika'daki Türk askerinin varlığını kabul etmeme kararı arefesinde gelmesi dikkat çekti

Bazı uzmanlara göre, Başika'dan Türk askerinin çekimesinin istenmesinde, ABD'nin önemli rolü var. Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye, Musul'da da masa dışına itilmeye çalışılıyor. Bu oyunun da bozulması gerekiyor. Musul'a yapılacak bir operasyonun Tel Afer'i de etkileyeceğini hatırlatmak isterim" ifadesini kullanmıştı.

Musul operasyonu için 8 bin ABD askerinin görev yapacağı öne sürülüyor. Şu ana kadar Musul için gelen Amerikan askeri sayısı beş bine ulaşmış durumda.

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, 10 Haziran 2014 tarihinden bu yana IŞİD'in elinde bulunuyor. Irak Savunma Bakanlığı, yaklaşık beş ay önce kentin kurtarılması için güney bölgesinden operasyona başlandığını duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.