Prens Charles büyükannesinin Kudüs'teki mezarını ziyaret etti

Prens Charles büyükannesinin Kudüs'teki mezarını ziyaret etti

Peres'in cenazesi için İsrail'e giden Prens Charles, Yahudi mezarlığına gömülü babannesini de ziyaret etti.

Galler Prensi Charles, Şimon Peres'in cenaze törenine katıldıktan sonra "Kutsal Topraklar"a olan yolculuğunda Edinburgh Dükü Prens Philip'in annesi olan babaannesi Battenburg Prensesi Alice'nin mezarını ziyaret etme fırsatını buldu. Babanne, Zeytin Dağı'ndaki St. Mary Magdanele Manastırı'nın Rus Ortodoks Kilisesi'nde gömülü durumda.

Prenses Alice, İkinci Dünya Savaşı'nda Yahudileri korudu ve daha sonra Holokost'u Anma Kuruluşu tarafından "Uluslarası Dürüstler"den biri olarak onurlandırıldı. İncil'de adı geçen bir Yahudi mezarlığı olan Zeytin Dağı, Yahudi olmayan birçok kişinin de mezarını barındırıyor. Prenses Alice bunların en ünlülerinden biri.

Prensin ziyareti, İngiliz kraliyet ailesinin İsrail devletine olan resmi ziyaretleri konusundaki 'çekinik' politik duruşunu da tersine çevirdi. Onların nadir ziyaretleri hep "şahsi ziyaretler" olarak adlandırıldı. Peres'in cenaze törenine geldi, buna rağmen Dışişleri Bakanı Boris Johnson da ona eşlik etti.

Charles'ın Doğu Kudüs'te Birleşik Krallık tarafından hiçbir zaman İsrail'in bir parçası olarak nitelendirilmeyen bir bölgeye gitmesi, bilhassa ilginç bulundu. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.