"Başika Bağdat'ın bilgisi dahilinde kuruldu"

"Başika Bağdat'ın bilgisi dahilinde kuruldu"

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi sözcüsü Dizayi, Musul yakınlarındaki Türk askeri kampının merkezi hükümetin rızasıyla hayata geçtiğini söyledi.

Ankara ve Bağdat yönetimlerini karşı karşıya getiren Başika kampıyla ilgili, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) yeni bir açıklama geldi.

Kürt yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, Türk askerlerinin Musul polisi ve gönüllü güçlere eğitim verdiği Başika ve Duberdan kamplarının Irak merkezi hükümeti ve Savunma Bakanlığı'nın bilgisi ve rızası dahilinde kurulduğunu belirtti.

IKBY'nin resmi internet sitesine konuşan Dizayi'nin açıklaması şöyle:

"Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarının yoğunluk kazanmasından sonra uluslararası koalisyon güçlerinin yanı sıra birçok ülke Kürdistan bölgesi ve Irak'a askeri yardım, güçlerin eğitilmesi ve donatılması konusunda destek sundu.

Bu çerçevede Irak federal hükümeti ve Savunma Bakanlığının bilgisi ve rızası doğrultusunda Musul kentine yakın Başika ve Duberdan bölgelerinde Musul polisi ve gönüllü güçlerin eğitimi için iki kamp kuruldu."

Barzani yönetiminin söz konusu kampların kurulması sürecine yardım edip kolaylık sağladığını belirten Dizayi, "Bu çerçevede Türk askeri uzmanlar da her iki kampta Musul polisi ve gönüllü güçlere askeri eğitim vermeye başladı" dedi.

Kampların Irak Savunma Bakanı tarafından ziyaret edildiğini hatırlatan Dizayi,"Bu gelişmelerin dışında Kürdistan Başkanlığı ve hükümeti başka bir programdan haberdar değildir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.