Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı

Ankara'da iki canlı bomba kendini patlattı

Ankara'da saldırı hazırlığında olan iki canlı bombaya polis operasyon düzenledi. Teslim ol çağrısı sonrası canlı bombalar kendini patlattı

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki kişi, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı ve öldü.

Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan biri kadın iki saldırgan, polisin "teslim ol" çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak intihar etti.

Ankara Valisi Ercan Topaca, saldırı girişimiyle ilgili şunları söyledi:

"Diyarbakır'dan yapılan bir isihbarat ve Haymana'da bir vatandaşın ihbarı üzerine operasyon düzenlendi. Polisin aradığı şahıslardı. İlk belirlemeler PKK'lı olduklarını işaret ediyor. 200 gram amonyum nitrat ve patlayıcı bulundu. Kamufle etmek için araçlarına Türk bayrağı asmışlar."

Vali, ölen saldırganlardan birinin kimliğinin tespit edildiğini, üçüncü bir saldırgan olduğunu ve arandığını da belirtti.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevkedildi.

Konuyla ilgili hükümetten ilk açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Bozdağ, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Büyük bir felaket önlendi. Muhtemelen Ankara'ya saldıracaklardı. Tüm emareler PKK'yı işaret ediyor. Ancank net bilgiler geldikçe kamuoyu bilgilendirilecektir.. Korku panik atmosferi yaratmaya gerek yok. Türkiye konumu itibariyle çok kritik bir yerde. Suriye ve Irka'ta çatışma durumu söz konusu. Buradan terör doğuran kaynaklar var" şeklinde konuştu.

Kaynak: Timeturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.