IŞİD'in 'İntihar Drone'u Fransız askerleri yaraladı

IŞİD'in 'İntihar Drone'u Fransız askerleri yaraladı

IŞİD'in bombalı drone ile yaptığı saldırıda iki Peşmerge ölürken iki Fransız askeri ağır yaralandı.

IŞİD'in drone ile düzenlediği saldırı, Fransız özel birliklerine karşı bir ilk. Drone uçarken durdu ve yere düşünce patladı.

 

Reuters'ın haberine göre, Le Monde gazetesi saldırının 2 Ekim'de gerçekleştiğini belirtti. Drone'un uzaktan kumandalı mı zaman ayarlı mı olduğu ise bilinmiyor. İki Fransız asker tedavi görmeleri için hızlı şekilde Fransa'ya nakledildi. Birinin durumu hala kritik.

 

Diğer Fransız askerleri de hafifçe yaralandı, fakat yaralanan askerlerin sayısı belirtilmedi.

 

Fransa'nın Irak'ta ABD öncülüğündeki koalisyonla beraber IŞİD ile savaşma görevini yürüten 500 askeri bulunuyor. Bunların arasında ülkenin kuzeyinde Peşmerge güçlerine eğitim verenler de bulunuyor.

 

Fransa Savunma Bakanlığı ile Irak ve Peşmerge yetkilileri olayı doğrulamaktan kaçındı.

 

IŞİD, daha önce de Peşmerge, Irak ordusu, Şii milisler ve Türk askerlerine yönelik bombalı drone saldırıları gerçekleştirmişti. Bu tip saldırılar, drone'ların taşıma kapasitesindeki düşüklük nedeniyle büyük patlamalar yaparak ağır hasar vermek için değil; rütbeli komutanlar, Batılı askerler gibi daha hususi hedeflere saldırmak için kullanılıyor.

 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.