Air France, 8 yıl sonra Tahran’a uçtu

Air France, 8 yıl sonra Tahran’a uçtu

Uygulanan ambargo nedeniyle kaldırılan seferler yeniden başladı.

Fransa Havayolu firması Air France, 2008’de uygulanan ambargo nedeniyle kaldırılan Paris-İran seferlerine bugün yeniden başladı.

Euronews'in haberine göre; sekiz yıl aradan sonra gerçekleşen ilk uçuşta Ulaştırma Bakanı Alain Vidalies, büyük şirket temsilcileri ve Air France’ın yönetimi de katıldı.

Uçuş öncesi Air France yönetimi, çalışanlarına bir iç genelge göndererek hosteslerin uzun kollu gömlek giymeleri ve türban takmalarını istemişti.

Bunun üzerine hosteslerin önemli bölümü türban takma zorunluluğuna karşı çıkınca polemik yaşanmış, sorun, türban takmayı reddeden hosteslerin uçuşa zorlanmaması kararı alınarak aşılmıştı.

Uçak Tahran’a indiğinde hosteslerin yanısıra yolculara da kentte kamusal alanda takmaları için türban verildi.

Türban takmayı kabul eden hosteslerden birisi kararını, “Türban takacağım, çünkü İran yasalarının yanı sıra hoşgörü ve geleneklere saygı bana bunu empoze ediyor. Bu aynı zamanda Air France’ın da değerleri arasında” sözleriyle savundu.

Cenevre’de yürütülen nükleer görüşmelerin ardından İran ile uzlaşmaya varılması üzerine, Batılı ülkelerin İran’a uyguladığı ambargonun kalması kararlaştırılmıştı.

Ambargonun kalkmasının hemen ardından, Air France Aralık ayında Paris-Tahran hattını yeniden açacaklarını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.