Venezuela’da iktidar kavgası

Venezuela’da iktidar kavgası

Maduro’nun görevden alınması için referandum düzenlenmesini isteyen muhalefet, hükümetin referandumu bloke ederek anayasayı çiğnediği suçlamasını yöneltiyor.

Parlamentodaki muhalif çoğunluğun imzaladığı bir bildirgede, seçim komisyonunun planlanan referandumu durdurma kararının "ülkenin anayasal düzeninin çökmesi" ve "Maduro rejiminin darbe yaptığı" anlamına geldiği belirtildi. Muhalefet liderlerinden Henrique Capriles "Venezuela'nın bir darbe yaşadığı" açıklamasında bulundu ve çarşamba gününden itibaren ülke çapında protesto gösterileri düzenleneceğini ilan etti. 

Bildirgede imzası bulunan muhalif vekiller Venezuela halkını anayasayı „aktif savunmaya“ çağırdı ve uluslararası topluluğu Maduro hükümetine daha fazla baskı yapması yönünde harekete geçirmek istediğini açıkladı. Ancak söz konusu bildirgenin sembolik nitelikte olduğu, referandumun bloke edilmesini düzeltme yaptırımı bulunmadığı belirtiliyor.

Venezuela petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle ağır kriz yaşıyor

Petrol üreticisi Venezuela dünya piyasalarında petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle ağır bir ekonomik krize sürüklenmişti. Halkın ihtiyaçlarının karşılanmasında çıkan güçlükler nedeniyle Latin Amerika ülkesi Venezuela’da son dönemlerde huzursuzluklar ve yağma olayları yaşanmış, protesto gösterilerinde çok sayıda insan yaşamını yitirmişti. Muhalefet ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan Maduro hükümetini sorumlu tutuyor ve Maduro'nun görevden alınmasını dayatmak istiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.