Esed Rejimi 'Fırat Kalkanı' güçlerine saldırdı

Esed Rejimi 'Fırat Kalkanı' güçlerine saldırdı

Esed rejimine ait helikopterlerin PYD güçleriyle beraber Fırat Kalkanı kapsamında TSK tarafından desteklenen ÖSO birliklerini hedef aldığı duyuruldu.

Havar Kili operasyon odası tarafından yapılan açıklamada Esed rejimine ait helikopterlerin  PYD güçleriyle beraber Fırat Kalkanı kapsamında TSK tarafından desteklenen ÖSO birliklerini hedef aldığı duyuruldu.

 

Son dönemde Türkiye’nin Rusya ve Esed rejimi ile ilişkisi bilinen PYD hedeflerine yönelmesi gerginliğe neden olmuştu. Bugün Havar Kili operasyon odası tarafından yapılan açıklamada Esed rejimine ait helikopterlerin PYD güçleriyle beraber Fırat Kalkanı kapsamında TSK tarafından desteklenen ÖSO birliklerini hedef aldığı belirtildi. Yapılan saldırıda 3 ÖSO savaşçısı öldürülürken 10 savaşçı da yaralandı. Son dönemde Rusya ve Esed rejimi yetkilileri üst üste gelen açıklamalarla TSK’nın PKK’yı hedef almasını kabul etmeyeceklerini duyurmuşlardı. Yakın dönemde taraflar arasında bir eskalasyonun yaşanabileceği uzmanlar tarafından dile getiriliyor. Zira Rusya ve rejim PKK’yı muhaliflere karşı savaşta kullanışlı bir aygıt olarak görüyor ve belirli oranda büyümesine izin veriyor. PKK/PYD ile rejim güçlerinin Haseke, Şeyh Maksud ve Afrin bölgelerinde ortak askeri operasyonlar da yaptığı biliniyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.