ABD: YPG, Rakka operasyonunda yer alacak

ABD: YPG, Rakka operasyonunda yer alacak

ABD'li korgeneral Stephen Townsend, YPG'nin de IŞİD'in Suriye'nin Rakka kentinden çıkarılması için başlatılacak operasyonda yer alacağını söyledi.

ABD'nin Irak ve Suriye'deki uluslararası koalisyon güçleri komutanı Korgeneral Stephen Townsend, PYD'nin askeri kanadı olan YPG'nin de IŞİD'in Suriye'nin Rakka kentinin kuşatılarak 'izole edilmesi' için savaşacak güçlerin bir parçası olacağını söyledi.

Reuters'ın haberinde, ABDli Korgeneral Stephen Townsend'in "Türkiye bizim herhangi bir yerde, özellikle Rakka'da Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ile çalıştığımızı görmek istemiyor" ifadeleri yer aldı.

Townsend, "Bu konuda Türkiye ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz ve gerekli adımları atacağız" diye de ekledi.

Türkiye ile ABD arasında, YPG'yi de içinde barındıran Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye ve Irak'ta koalisyon güçlerinin sürdürdüğü IŞİD'le savaştaki pozisyonu gerginlik yaratmaya devam ediyor.

Türkiye YPG'yi PKK'nın bir uzantısı olarak görüyor ve 'terör örgütü' olarak kabul ediyor. ABD ise SDF'nin IŞİD'e karşı mücadelede önemli bir yerel müttefik olduğunu ifade ediyor.

"PYD/YPG'yi Menbic'ten temizleyeceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, bugün yaptığı açıklamada Suriye'de 'Fırat Kalkanı' operasyonunu sürdüren Türkiye'nin Menbic'i PYD'den 'temizleyeceğini' söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara konuşan Erdoğan "Birileri ÖSO ve Türkiye'yi El Bab'tan uzak tutmaya çalışıyor. Biz DEAŞ, PYD - YPG terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz. En kısa sürede Münbiç'i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Ya gidecekler ya da gitmedikleri takdirde gereğini biz yapacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay ABD ile birlikte IŞİD'i Suriye'nin Rakka kentinden sürmek için bir operasyon yapılabileceğini söylemişti.

Erdoğan Çin'deki G-20 zirvesinden dönerken uçakta gazetecilere konuşurken "Obama, özellikle Rakka konusunda beraber bir şeyler yapmak istiyor. Bizim açımızdan bir sıkıntı olmayacağını belirttik. "Askerlerimiz bir araya gelsinler, görüşsünler, ne gerekiyorsa bu yapılır dedik " açıklamasını yapmıştı.

Savunma Bakanı Fikri Işık da, Suriye'de IŞİD'in elindeki Rakka kentine yönelik operasyonların merkezinde YPG güçlerinin olmaması gerektiğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.