Demirtaş 'sokak çağrısı' yaptı, soruşturma açıldı

Demirtaş 'sokak çağrısı' yaptı, soruşturma açıldı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları'nın gözaltına alınmasının ardından sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Ertuğrul Kürkçü'nün de olduğu bir heyetle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Selahattin Demirtaş "Biz belediye eş başkanlarımızın görevlerinin iadesini istiyoruz. Halk iradesini geri vereceksiniz; başka türlüsünü asla kabul etmiyoruz. Boyun eğmiyoruz. Dimdik durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

'Şiddete yöneliriz' mesajı

"81 ilde hangi güçle sokağa çıkılabiliyorsa bütün arkadaşlarımız çıkacaklar” diyen Demirtaş, siyasetin yolunun açılmaması halinde şiddetin teşvik edilmiş olacağını vurguladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuşma üzerine Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma başlattı. 

6-7 Ekim olaylarında da sokağa davet etmişti

2014 yılında Kobane'de IŞİD ve YPG arasında artan çatışmalar nedeniyle halk sokağa davet edilmiş ve yaşanan olaylar 50'den fazla kişinin ölümüne sebep olmuştu. Olaylar sırasında İslami kimliği ile öne çıkan kişilere yönelik saldırılar ve suikastler düzenlenmişti. HDP destekçileri 16 yaşındaki Yasin Börü'yü sokak ortasında kafasını taşla ezerek ve yakarak öldürmüşlerdi. O dönem HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'sokağa çıkın' çağrısı olayları tetiklemiş ancak söz konusu açıklama hakkında bir adli tahkikat gerçekleştirilmemişti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.