Şii milisler Türkmen kentine operasyon başlattı

Şii milisler Türkmen kentine operasyon başlattı

Reuters'ın aktardığına göre, Haşdi Şabi Musul'un batısındaki Telafer'e operasyon başlattıklarını duyurdu.

Haşd-i Şa'bi'nin sözcüsü Ahmed el Esadi dün yaptığı açıklamada Telafer yönünde ilerlemek için yaptıkları hazırlıkları tamamladıklarını söylemişti. El Esadi, Irak devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, operasyonun "günler ya da saatler içinde başlayacağını" belirtmişti.

2014'TEN BERİ IŞİD'İN ELİNDE

Iraklı Şii milis grubu Haşd-i Şa'bi Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer'de yönelik operasyon başlattı. Çoğunluğu hem Sünni hem Şii olan Türkmenlerden oluşan Telafer ilçesi 16 Haziran 2014'te IŞİD'in eline geçmişti.

TÜRKİYE KARŞI ÇIKIYOR

Halk Seferberlik Güçleri (PMF) adı da verilen İran destekli Haşd-i Şa'bi milislerinin Musul operasyonuna katılmasına, Türkiye ve Sünni gruplar karşı çıkıyordu. Zira bu silahlı güçlerin cephede yer alması, IŞİD'in elinden alınması hedeflenen bölgelerin Sünni sivil halk büyük tepki gösteriyor.

Reuters'ın haberine göre, Bağdat hükümetinin resmen tanıdığı Şii milis gruplarının oluşturduğu PMF güçlerini Birleşmiş Milletler ve diğer bazı kurumlar, IŞİD'den geri alınan bölgelerde cinayet ve insan kaçırma gibi suçlara karıştıkları nedeniyle kınamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.